La nivel global sunt 1,2  miliarde de oameni care joaca jocuri pe calculator. Iar din acestia, 60% sunt cu varsta cuprinsa intre 16-20 ani.

Un procent alarmant ar putea spune parintii si  profesorii.  In schimb, psihologii sunt de parere ca jocurile nu mai trebuie interzice din mai multe motive. Eu o sa enumar 2 dintre cele mai importante.

Primul motiv este ca atunci cand  interzici unui copil anumite lucruri, cu atat va fi mai tentat sa le faca.

Iar al doilea motiv este ca jocurile controlate si dozate corespunzator, dezvolta si slefuiesc unele abilitati, care sunt foarte bune atat pentru  viata lui actuala, dar si pentru viata de viitor adult.  Printre abilitatile  dezvoltate in urma jocurilor, se regasesc:  atentia distributiva, luarea decizilor in timp scurt, coordonarea mana ochi, managamentul resurselor, spiritul de echipa, insusirea unei limbi straine, logica si memoria.

Si in ciuda a ceea ce se spune, jocurile dozate si controlate  sunt si catalizatoare in ale comunicarii. Caci jocurile presupun internet , casti si microfon, coechipieri, toate acestea sunt resurse care au o punte de legatura : comunicarea.

                                            Ce inseamna ca jocurile sa fie controlate si dozate corespunzator de catre parinti?

Inseamna  ca parintele sa se implice si sa dedice timp si acestei activitati din viata copilului sau. Sa urmareasca tipul jocului, ce reactii ii provoaca, cat timp aloca, iar dupa caz sa dozeze acest timp corespunzator , chiar sa il joace si parintele, sa poata simti pe propria piele avantajele si dezavantajele.

Iar un prim avantaj pe care il pot avea adultii  este  cresterea capacitatii  de logica si memorare . Care ne-ar  putea ajuta sa tratam mai relaxat interviurile de joburi, testele sau chiar si activitatile de zi cu zi.

Deci o rezolutie buna pentru anul urmator poate fi si  accesam mai des si site-uri de jocuri gratis 2015.

Cum sa transformi o problema intr-un atu
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *